Het opzeggen van je sim only abonnement kan wat lastiger zijn als het afsluiten ervan, maar dat hoeft niet per definitie. Het is hierbij voornamelijk van belang wat voor contract je hebt gekozen. Je kunt namelijk bij het afsluiten van je sim only abonnement kiezen uit verschillende contracten. Niet alle aanbieders bieden dezelfde opties, dus vergelijken kan wederom weer geen kwaad.

Contracten sim only

Bij sommige aanbieders kun je op voorhand kiezen voor de optie je abonnement maandelijks te kunnen opzeggen. Dit is niet de meest gangbare manier van zaken, want de meeste mensen zullen een sim only abonnement afsluiten voor een jaar. Op zich is een jaar natuurlijk ook niet lang.

Laten we er even vanuit gaan dat je voor een jaar gaat afsluiten. En dat je na een half jaar eigenlijk wilt overstappen naar een andere aanbieder om wat voor reden dan ook. Dit zal dus niet zo makkelijk gaan, want je contract loopt nog een half jaar door. Als je echt graag wilt overstappen zou je dan je contract kunnen afkopen, maar je zou even moeten informeren bij je aanbieder hoe zij omgaan met het vroegtijdig opzeggen van je contract, aangezien het officieel gezien natuurlijk niet de bedoeling is dat je dit doet.